Lasse på Heden

Här finns lunchen – Newsroom tipsar

För oss som jobbar runt Korsvägen är läget perfekt. Nära till kommunikationer, granne med Svenska Mässan och bara ett par stenkast till Avenyn. Den enda saken Gud glömde när hen planerade Korsvägen är lunchrestaurangerna. Visst, de finns här, men det gäller att veta var. Här kommer Newsrooms guide till ställen i området där det går att få i sig kolhydraterna som krävs för att orka med även eftermiddagspasset.

• Burgårdens restauranggymnasium, Skånegatan 20. Bästa husmanskosten i centrum, i alla fall om vi talar om lunchrestauranger med överkomliga lunchpriser. Här hyllar de rätter som raggmunk med fläsk, isterband och strömming med potatismos. Även en hel del annat gott, dessutom generöst salladsbord.

• Bergakungens salar, Skånegatan 16 B. En trappa upp från biljettkassorna har biografen satsat på en bättre lunchbuffé med några olika huvudrätter att välja på. Ett bra ställe för en kundlunch om det inte behöver vara allt för uppstyltat.

• Lasse på Heden, Engelbrektsgatan 34 D. Även korv med mos går att göra på olika sätt. Hos Lasse på Heden görs den med stolthet, och det blir faktiskt lite godare. Läget, i kanten på Heden, är som en liten oas mitt i rusningen.

• Mister P, Götaplatsen. Här är det hög klass och fina råvaror som gäller, utan att priserna blir astronomiska. Under 200 för en huvudrätt. Menyn är föränderlig och inte enorm, en vanlig måndag hittade vi allt från vårrulle till råbiff och örtstekt torskrygg på matsedeln. Vinkunskaper på expertnivå.

• Trattoria da Pasquale, Sten Sturegatan 17. Det här är stället att ta sig till ruggiga dagar när kroppen behöver en kolhydratboost. Pasquales lasagne är smått legendarisk, i alla fall på kontoren här i krokarna. Precis rätt grej för den hungrige och slutkörde kontorsslaven.

• Panda Sushi, Berzeliigatan 24. Ett hål i väggen bara, men det är ju så det ska vara med asiatisk snabbmat. Gott, fräscht och snabbt. Och så blir magen full utan att du drabbas av paltkoma.

• Incontro, Mässans gata 24. Luftigt och representativt med en touch av Toscana. Incontro som ligger precis bredvid Svenska Mässans huvudentré är ett bra ställe att gå till med kunder som är på besök. Ambitionerna är lite över snittet jämfört med typiska lunchbufféer.