Facebook vill bli vår nya bankbok

Att bankkontoren har stängt, det är något vi vant oss vid. För den som inte är hopplöst efter när det gäller det digitala är det inga större problem. För andra kan det dock vara allt annat än en söndagspromenad att flytta några hundringar från ett konto till ett annat.

Vi har också vant oss vid att dela med oss av allt möjligt privat på ett sätt som skulle få George Orwell, författaren till klassiska dystopin 1984 där myndigheterna vet allt om dig och håller koll via en tv-skärm i hemmet, att nicka och tänka ”vad var det jag sa”.

Men hur redo är vi för nästa idé från Facebook? Nu vill företaget börja samarbeta med en rad banker för att koppla ihop våra pengar med våra profiler. Tanken är att hjälpa oss att klara av kundtjänst-samtal med banken på ett enkelt sätt via Messenger. Det finns förstås en baktanke och här handlar det om att Facebook vill att vi ska börja göra affärer direkt inne på plattformen.

Marc Zuckerberg, Facebooks grundare, nöjer sig alltså inte med att hans företag ska veta allt om vilka vi är ihop med, hur våra barn ser ut, var vi bor, vad vi tycker om och vad vi gör.

Nu ska han även ha koll på vår ekonomi.

Undrar hur lång tid det tar innan vi tycker att även det är fullständigt normalt?

Läs mer