Newsroom vidareutvecklar det digitala erbjudandet

Hallå där Linus van der Putten … du är ny som animatör, videoproducent och webbdesigner på Newsroom. Vad har du gjort tidigare?

– De senaste åren har jag studerat på Yrgo i Göteborg, en utbildning kallad Digital Designer. Där fann jag min nisch, min passion för rörliga medier. Det roligaste är att få statiska objekt att röra på sig, tycker jag.

Och nu ska du jobba med just det?

– Ja, jag är mycket ute med filmteamet här och jobbar, bland annat är jag backup som filmfotograf. Men framför allt är jag inblandad i klippningen och gör animationer till filmerna när det behövs. Sedan ska jag även hålla på en del med webbsidor.

Vad för slags animationer är det du gör?

– Det kan vara lite vad som helst. Olika typer av figurer eller element som gör att innehållet blir tydligare och får mer uppmärksamhet. Ett exempel är diagram och liknande som animeras för att bli snyggare och lättare att ta till sig.

Vilka program använder du mest?

– Framför allt är det After Effects … ett helt fantastiskt program för att jobba med film. Premiere och Illustrator arbetar jag också med en hel del, plus en del andra.

Att animera verkar kräva en hel del fantasi?

– Ja, den varan finns det gott om.

Vad gör du när du är ledig?

– Då hänger jag med min sambo eller träffar vänner, gärna ute på lokal. Annars är det datorspel som gäller om jag får några timmar över.

Här är ett litet exempel på vad Linus kan göra:

Fakta: Linus van der Putten

Ålder: 26 år.

Yrke: Animatör, videoproducent och webbdesigner.

Bor: Kålltorp.

Familj: Sambo.

Lyssnar på: Indierock.

Kör: Åker kollektivt.