2020 var året då vi alla fick bekanta oss med digitala möten på zoom och teams med mera. Ny teknik medför också en del nybörjarmisstag. Vi har samlat några roliga exempel och misstag som blivit virala.

Under pandemin har vi sett många roliga exempel på misstag som deltagare på digitala möten gjort.

Det är svårt att låta bli att skratta när advokaten Rod Ponton säger: “Jag är här, jag är ingen katt” i den virtuella domstolen i Texas.

Domaren som var med under mötet postade sedan ett klipp från Zoom-mötet och skrev:

“Om ett barn har använt din dator innan du är med i en virtuell utfrågning – dubbelkolla videoinställningarna på Zoom för att se till att inget filter är på.

Klippet fick sedan stor spridning och vi fick oss alla ett gott skratt.

Vi har även sett andra roliga filter och till exempel deltagare med kaninöronen från snapchat och annat som kanske inte går hem i alla sammanhang.

Andra misstag är när det plötsligt dyker upp ovälkomna deltagare på mötet.

Man vill inte se någons pojkvän springa förbi i kalsongerna i bakgrunden och inte heller kelsjuka husdjur som plötsligt dyker upp och täcker hela skärmen med päls. Kanske gulligt i mer informella sammanhang men inte så kul om du till exempel sitter på ett kundmöte eller i en jobbintervju.

Om du till exempel jobbar hemifrån och samtidigt vårdar sjuka barn och ska vara med på ett digitalt möte så informera gärna de övriga deltagarna i början av mötet att du eventuellt kan bli störd av en liten sjukling.

Ett annat exempel är att glömma att “muta” det vill säga ta bort ljudet när du inte vill höras. Plötsligt kanske andra familjemedlemmar börjar prata om saker i bakgrunden som du inte vill att dina mötesdeltagare ska ta del av.

Det är inte heller alltid man behöver synas och ska du till exempel klämma i dig en macka under mötet så ta gärna bort både bild och ljud.

Ett annat klassiskt misstag är att ta med sig mobilen eller datorn på toa. Om du måste fortsätta medverka på mötet trots toalettbesök så glöm för guds skulle inte att ta bort både bild och ljud.

Att välja rätt miljö när man jobbar hemifrån kan också vara en utmaning. Tänk på att deltagarna även ser din bakgrund så ta en titt på vad som syns så att du inte gör samma misstag som kvinnan som hade en dildo i bokhyllan bakom sig. Ett enkelt sätt att undvika detta är att ändra din inställning så att bakgrunden blir suddig.

Tänk också på vad som syns av dig själv. Det är lätt att tro att det räcker med att klä sig snyggt på överkroppen men det är också lätt att glömma och plötsligt byta position eller ställa sig upp med kavaj på överkroppen och pyjamasbyxor eller i värsta fall bara underkläder på underkroppen.

Allmänna Zoom bloopers

I am not a cat

Dildobakgrund

Hur du tar bort filter