Det är dags för branschorganisationen FKG:s* årliga evenemang Stora Leverantörsdagen (SLD). En mötesplats och affärsarena där fordonsindustrins underleverantörer och beställare ses och utbyter erfarenheter. Men istället för att träffas fysiskt blir allt digitalt den här gången, filmat med Newsroom som ansvariga för produktionen.

I år är bland andra Volvo Trucks VD Martin Lundstedt (som intervjuas på bilden) och Nevs VD Stefan Tilk inbjudna till SLD. Göran Björklund, seniorkonsult på Newsroom och expert på fordonsindustrin träffar dem båda två och ställer frågor i samtalsformat.

– Det finns mycket att tala om, den här branschen är inne i ett mycket spännande skede. Eldrift, bränslecellsmotorer, digitalisering, och helt nya affärsmodeller definierar om hela fordonsindustrin, säger han.

Allt som allt kommer Newsrooms team för rörliga medier att spela in elva inslag till en komprimerad – närmare två timmar lång – streamad version av Stora Leverantörsdagen.

– Det är en samlad produktion som visas den 22 oktober, och som därefter läggs upp på FKG:s webbplats för den som vill titta senare.

Hur många är ni på plats?

– Det blir två fotografer och jag själv som moderator. Som tidigare nämnts, några av landets viktigaste företagsledare deltar och intresset är stort.

Newsrooms SLD-team: Göran Björklund, reporter och moderator, Jeanette Larsson Winerö, fotograf och klippare, Linus van der Putten, fotograf, klippare och animatör.

* Fordonskomponentgruppen: Branschorganisationen för de Skandinaviska leverantörerna till fordonsindustrin.