Dagstidningarna har haft det jobbigt de senaste decennierna. En del har lagts ner, andra har blivit tunnare och fått det tuffare. Men under 1800- och 1900-talet … då såg det annorlunda ut.

Testa dina kunskaper om journalistbranschen, dess ikoner, myter och skrönor och tävla om biobiljetter.

Under 1800- och 1900-talet föddes en rad stjärnor i branschen, kvinnor och män som modigt gav sig ut med reseskrivmaskiner till krigsskådeplatser och rapporterade hem till människor som vid frukostbordet tog del av deras äventyr i stora prassliga tidningar. Men vad kan du om journalistbranschen, dess ikoner, myter och skrönor?

Testa dina kunskaper i Newsrooms tävling där det gäller att svara rätt på tio frågor. Tävlingen pågår till den 24 februari då vi drar en vinnare bland dem som svarat bäst. Presentkort på två biobiljetter är vad som står på spel.

Obs, du måste vara inloggad på Facebook för att vi ska kunna se vem som svarat. Inget eget Facebook-konto? Det går även bra att skicka in dina svar med mejl till Thomas Drakenfors.

Till tävlingen!